Злочин вважається закінченим не залежно від того, чи вдалось досягти умислу – перенаправити особу через кордон, злочин закінчений після виконання дій які особа могла виконати і виконала. Проаналізовано поняття «волонтерство», «волонтерська діяльність», визначено напрями діяльності волонтерських об’єднань, які сприяють професійному становленню майбутніх соціальних працівників. Далі формуєте пропозицію та публікуєте в соцмережах, надсилаєте до найближчого волонтерського штабу — хтось та відгукнеться. Сумлінно та своєчасно виконувати обов’язки, пов’язані з провадженням волонтерської діяльності.

Що таке волонтерство і як стати волонтером.

Допомога людям похилого віку, дітям та тим, кому важко самому подбати про себе. Цим людям потрібна їжа, медикаменти, моральна підтримка та просто твоя увага (БФ «Життєлюб», Дитячий фонд ООН «ЮНІСЕФ», БФ «СОС Дитячі Містечка Україна»). Обрати те, що до душі (напрям, у якому хотілося б спробувати себе, пов’язаний із проблемою, що найбільше турбує). Складно залишатися осторонь, коли бачиш, що люди в біді.

Секунду Вашего внимания, не закрывайте это окно.

Волонтерами можуть стати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які є дієздатними. Від 2016 року працювала проєктною менеджеркою (ГО «Львівський медіафорум» та Lviv Security Forum). Від 2018 до 2020 працювала у державному секторі, зокрема у Верховній Раді України та Львівській міській раді. Після початку повномасштабного вторгнення допомагала організувати й очолила гуманітарний склад Фонду Притули у Львові. Від серпня 2022 до січня 2023 була проєктною менеджеркою проєкту NEST Фонду. Зараз є радницею з міжнародних комунікацій.

То перш за все ти маєш бути відкритим для інших та навчитись співпрацювати з людьми, які потребують допомоги. Також тобі знадобиться комунікативність та емпатійність. Але без позитивного ставлення до життя, витривалості, мотивації та заангажованості не обійтись.

Хочу стати волонтером

Чим би Ви не захоплювалися, у волонтерському русі для Вас завжди знайдеться ніша, в якій Ви зможете реалізувати свій творчий хист. Реєстр волонтерів веде Державна податкова служба. Щоб зареєструватись, потрібно подати документи особисто (можна подати до будь-якого органу податкової служби) або поштою (до органу ДПС за місцем реєстрації). Без теоретичних знань можна https://exo.in.ua/news/61813 прийти непідготовленим і зробити більше шкоди, аніж користі. Тому важливо знати, які задачі ставиш перед собою, погоджуючись бути волонтером чи організовуючи волонтерську спільноту, і які для цього маєш ресурси. Інша проблема — люди, які хочуть долучитися до волонерства та не завжди мають інструменту для цього. Приходить людина в організацію і пропонує допомогу.

Фонд готує документи на Вас як на волонтера та передає їх до Військової адміністрації з метою внесення Вас до системи «Шлях». Після внесення сідаєте в авто або іншим чином їдете до Польщі та везете зібрані речі і актом передаєте їх на Благодійний фонд актом прийому передачі. Оператор координаційного центру для приймання дзвінків та запитів про допомогу від жителів Харкова. Можна допомогти з будь-якого куточка України. Робота на повний день, проєкт виплачуватиме ставку.

Інакше таке волонтерство довго не триватиме. Можливо, це відео щасливих військових із новим дроном, який допоможе їм виконувати бойові завдання, або фото вдячних малюків, для яких ви збираєте дитяче харчування. Знайти дрони або тепловізори для військових, зібрати аптечки на передову, допомогти з пошуком житла для переселенців — ці та безліч інших питань сьогодні вирішують волонтери по всій Україні та за її межами. Хтось діє самотужки, інші об’єднуються у великі організації, утім, усіх рухає одне — відданість своїй справі та країні, задля перемоги якої кожного дня вони роблять неможливе.

За даними UN Volunteers, у світі волонтерять 970 млн людей, тобто кожен восьмий житель планети. Кількість годин, які вони присвячують волонтерству, дорівнює роботі 125 млн штатних працівників. А вартість роботи становить приблизно 1,3 трлн доларів — 2,4% світової економіки. З моменту повномасштабного вторгнення на територію суверенної України питання волонтерства набуло своєї найбільшої актуальності за останні часи. Із самого початку активізувався волонтерський дух, що охопив не тільки Україну, але й увесь світ. Це дасть можливість, навіть якщо відносно Вас ведуться оперативно-розшукові заходи, задокументувати Вашу непричетність до складу злочину, а також провокативні дії особи, якщо такі є.

З юридичними перешкодами не стикалася жодного разу, тому що нічим таким я не займаюся. Просто ми збираємо гроші через друзів у Фейсбуці, купуємо те, що необхідно хлопцям, відправляємо це все поштою, потім я пишу звіт з фотографіями. За словами юриста, різниця між волонтерами офіційних благодійних фондів і тими людьми, які просто збирають гроші на картки – у тому, що перші платять податки, а другі – ні. Ви можете створити таблицю через Google-документ і зробити її публічною. Так, наприклад, Українська Волонтерська Служба публічно звітує щодо збору коштів на адресну допомогу.

Волонтерами можуть стати люди у віці від 18 до 30 років. Також у нашій програмі є проєкти, в яких можуть брати участь люди старші 30 років. Ми просто з друзями намагаємося допомагати, чим можемо. Влітку випадково Саша Кольцова познайомилася з мотострелками і прикордонниками, обмінялися контактами. Зараз це мотострільці в АТО, прикордонники в Приазов’ї. Не вимагай від себе блискучих миттєвих результатів. Не бійся цього, бо саме завдяки помилкам росте наш професіоналізм.

Волонтерство зараз – це не лише можливість реалізувати себе, а й стати причетним до нашої майбутньої перемоги й особисто наближати її. Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію . Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.